محل تبلیغات شما

علی(بهرام) بهرامسری بختیاری:
29 اکتبر سال 539 پ.م. یا( 7 آبان 539پ.م.) چه روزی است؟

بیشتر هم میهنان این روز را زادروز کوروش بزرگ می دانند در حالی که چنین نیست. بر بنیاد منابع و سرچشمه های معتبر تاریخی و باستان شناسی کوروش بزرگ بنیانگذار شاهنشاهی ایران از سال 559 تا 530 پ.م. فرمانروایی کرد پس هفتم آبان 539 پ.م. نمی تواند زادروز این ابرمرد تاریخ بشر باشد. درباره زادروز کوروش شاهنشاه ایران و جهان دیدگاه های تاریخ نگاران متفاوت است. برخی سالروز وی را 601 پ.م.  و برخی دیگر میان سال های 600 تا 580 پ.م. می دانند. 
بر بنیاد اسناد بابلی که پس از گشودن بابل به دست کوروش سامانمند شده اند تاریخ گشودن بابل را سال 539 پ.م. یاد کرده اند و تاریخ درست مرگ کوروش را اوت 530 پ.م. می دانند، بنابر این تاریخ بر تخت نشستن وی را می توان با اطمینان سال 559. م. دانست.
بر بنیاد سالنامه نبونید ( ستون 3) در روز  بیستم مهر 539 اوگبارو فرمانده سپاه کوروش بدون نبرد اندرون بابل شدند و . در روز سوم ماه ارهشمنو  (هفتم آبان 539 ) کوروش به بابل اندرون (وارد) گردید. 

کوروش دوم، کوروش بزرگ یا کوروش کبیر، که کورش هم نوشته می‌شود، بنیان‌گذار و نخستین شاهنشاه هخامنشی بود که به مدت سی سال، در میان سال‌های 5559 تا 529 یا 530 پیش از میلاد، بر نواحی گسترده‌ای از آسیا فرمانروایی   می‌کرد. کوروش در استوانهٔ خود که در بابل توسط هرمز رسام باستان‌شناس آشوری تبار پیدا شده، خودش را فرزند کمبوجیه یکم، شاه بزرگ،شاه انشان، نوه کوروش یکم، شاه بزرگ،شاه انشان، نتیجه چیش‌پیش، شاه بزرگ،شاه آنشان، از خانواده‌ای که همیشه پادشاه بوده‌است» می شناساند. به گفتهٔ هرودوت، کوروش نسب شاهانه داشته‌است.
در استوانه کوروش که آن را نخستین سند حقوق بشر جهان می شناسند که اکنون در بریتیش میوزیوم در لندن نگهداری می شود توسط یک کاهن یا کاتب دربار بابلی و به دستور کوروش دوم پس از گشودن بابل به سال 539 پ.م. نوشته شده است و دربردارنده دو بخش است. در بخش دوم کورش در باره گشودن "صلح آمیز" بابل سخن می گوید. فتح بابل توسط کوروش کاری ایزدی توصیف می شود. کورش با این ماموریت ایزدی به سوی بابل پیش رفت و سپاه وی شهر را بدون پایداری گرفت و مردم بابل به او به عنوان رهایی بخش خوشامد گفتند. بخش دوم با عنوان شاهی و درخت نامه کوروش آغاز می گردد. او تاکید می کند که از پشتیبانی خدایان بابل، بل  (مردوک) و نبو برخوردار بوده است. کورش پس از شرح ورود صلح آمیز خود به بابل، خود را مسئول اجرای آیین های دینی بابل می داند و بدین گونه خود را فرمانروایی مهربان نشان می دهد که نسبت به دیگر دین ها رواداری بسیار دارد. کوروش در همان نخستین سال پادشاهی خود در بابل فرمانی مبنی بر آزادی یهودیان از اسارت و پروانه بازگشت به سرزمین بیت المقدس (اورشلیم)  را می دهد. یهودیان در برابر این رفتار منصف بودند و حق شناسی آنان نسبت به ملت ایران به صورت سرودهای شادی بخش در کتاب عهد عتیق تجلی یافت. چون تجدید حیات آن قوم مدیون ایرانیان بوده است. 
یکی از این یهودیان دربند دانیال پیامبر بود که با درخواست خود به ایران آمد و اینک آرامگاه ایشان در شوش پایتخت کهن ایران زمین است. 
ایرانیان کوروش را "پدر" ؛ یونانیان او را
 "سرور"  و "قانونگزار" و یهودیان این پادشاه را "ممسوح پروردگار" و بابلیان او را "رهایی بخش" می دانستند.
گزنفون در کورش نامه می گوید: تنها صفتی که می توان برای دستاوردهای کوروش بیان کرد، واژه خارق العاده است. او در کم تر از سی سال سرزمین های گسترده ای را زیر چیرگی شاهنشاهی خود برد که در آغاز پادشاهی او قلمرویی بسیار کوچک بود. او رزم آرا و تاکتیکدان و استراتژیست نابغه ای بود که می توانست فاصله های بسیار دور را به شتاب بپیماید، دشمنان خویش را غافلگیر کند و خشونت و مهربانی را حسابگرانه و تمدارانه با هم درآمیزد. ایرانیان نام و آوازه کوروش را در ترانه ها و داستان ها گرامی داشتند. (کوروش نامه،1.2.1).

 برخی از دانشمندان اسلامی مانند علامه طباطبایی در تفسیرالمیزان و  ابوالکلام آزاد باورمند هستند که ذوالقرنین قرآن همان کوروش بزرگ است.
✍علی (بهرام) بهرامسری بختیاری 

یاری نامه:
1.شاهنشاهی هخامنشی، دکتر ماریا بروسیوس. 
2.هخامنشیان،  دکتر آملی کورت. 
3.ایران از آغاز تا اسلام،  دکتر گیرشمن. 
4.کوروش ذوالقرنین، ابوالکلام آزاد.
5.کورش نامه، گزنفون.
6.تواریخ، هرودوت.

تارنمای ما در اینستاگرام :

bakhtyari.bonevar.iran_m.i.s 

7 آبان روز فتح بابل توسط کوروش بزرگ شاهنشاه ایران، شهریار آزادگی و فرمانروای مهر

پیام ایلوند گرامی قهرمان رمزدان گاهیوند

کوچ اقوام و ملت های شکست خورده توسط پادشاهان ایران به نجد ایران

کوروش ,بابل ,م ,پ ,سال ,های ,پ م ,کوروش بزرگ ,539 پ ,بابل توسط ,شاه بزرگ،شاه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها