فرنام (وجه تسمیه) یمهه: بی گمان فرنام یمهه برخلاف نوشتار تابلوها و نقشه های جغرافیایی که به صورت یکمهه که (یک ماهه) از آن برداشت می شود ،تفاوت دارد.
به باور نگارنده (علی بهرامسری بختیاری) یمهه ریشه ای باستانی دارد و آن گویش نام جم که به اوستایی یمه و در بختیاری یمهه است. جم همان جمشید پادشاه پیشدادی ایران است که دارای سرچشمه ای هندواروپایی و هندوایرانی است.در اساتیر اسکاندیناوی به صورت غول یمیر پیدا گشته است. و در افسانه رومی به شکل رموس پیدا گشت. در اوستا و سراسر تاریخ ادبی ایران،ییمه (جمشید) ابتدا به عنوان نخستین پادشاه و شاه دوران زرین مورد ستایش جای گرفته است. همانگونه که این نام به اروپا و هند هم رفته است پس داستان اساتیری جمشید یا یمه نیز در بختیاری باستان به گویش خودشان وارد گردیده و از آنجایی که در روزگار ساسانیان نام های اساتیری اوستا را با مناطق غربی و جنوب غربی ایران سازگار و تطبیق می نمودند، نیاکان بختیاری ما نیز این منطقه را به نام ییمه(جمشید) با گویش خودشان یمهه گذاشتند.
جمشید =یمه =ییمه =یمهه.
اندیشه و نگارش: علی بهرامسری بختیاری
منبع:( کتاب منتشر نشده جغرافیای سرزمین بختیاری ،علی بهرامسری بختیاری). #ایران #پیشدادیان #جمشید #یمه #پارسوماش #مسجدسلیمان #یمهه #راکی #بختیاری #جشنواره راکی
7 آبان روز فتح بابل توسط کوروش بزرگ شاهنشاه ایران، شهریار آزادگی و فرمانروای مهر
پیام ایلوند گرامی قهرمان رمزدان گاهیوند
کوچ اقوام و ملت های شکست خورده توسط پادشاهان ایران به نجد ایران
یمهه ,بختیاری ,جمشید ,راکی ,یمه ,مسجدسلیمان ,و در ,که به ,تسمیه یمهه ,گویش خودشان ,علی بهرامسری
درباره این سایت